Reviews Boek ‘Ik ben 9’


Het boek is een prachtige mix van openhartige interviews met 9-jarigen. Je krijgt een bijzondere inkijk in hun leefwereld, hun emoties en de – soms heftige- thema’s waar zij veel mee bezig zijn. Bij elk thema zijn tips toegevoegd. De kinderen geven ook fijne eigen tips voor hun leeftijdsgenootjes. Achterin het boek staat meer uitleg voor ouders en opvoeders. Zodat we 9-jarigen (nog) beter kunnen begrijpen en helpen (op)groeien.


‘Prachtige boek van Bauke Borsboom gelezen! Foto’s, interviews met 9-jarigen, tips en achtergrond info. Aanrader voor ouders en leerkrachten en natuurlijk kinderen van 9!’Deze week kreeg ik het boek “Ik ben 9” binnen. Wat een leuk, praktisch, mooi en super tof boek! Echt een aanrader.’


‘We komen net binnen en vinden het boek op de deurmat. Wat prachtig. Mijn dochter is meteen volop aan het lezen en herkent zich meteen in een aantal andere verhalen. Zo leuk! Twee dikke duimen!’


‘Wat een super mooi en leuk boek. Ik heb het nog niet uit hoor, maar de eerste indruk is top! Knap werk!’


‘Heel gaaf! Ontzettend trots! En hoe leuk?! Vandaag het boek mogen ophalen waar ze zelf ‘aan mee heeft mogen werken’, waar haar persoonlijke verhaal in staat en die van nog vele andere 9-jarigen en het advies van kindercoach Bauke Borsboom. Vluchtig even doorgebladerd en stukjes gelezen, het ziet er fantastisch uit! Dus wie twijfelde het boek te bestellen; ik zeg doen!’


‘We zijn erg blij met het boek. Na het boek eerst vluchtig doorgelezen te hebben, ben ik hem nu aandachtig aan het doornemen. Ik heb al het e.e.a. aan onderwerpen en informatie voorbij zien komen waar ik met de kinderen over in gesprek kan gaan.Dus naast gewoon leuk, ook erg informatief! Super!’


Vandaag heb ik het boek bij je opgehaald. Wat is het mooi geworden! Ik ben meteen aan het lezen geslagen, soms met een lach op mijn gezicht of met een brok in mijn keel, trots en dan weer met kippenvel. Super herkenbaar en prachtig verwoord. Leuk die persoonlijke verhalen verweven met de prachtige foto’s, bruikbare tips en leerzame stukjes. Wij herkennen onze Noah precies in hoe je hem beschreven hebt. We hopen dat nog veel meer mensen hier veel leesplezier uit mogen halen!


Mijn eerste indruk: En prachtig boek! Heb het vanmiddag  samen met groep 6 doorgebladderd en al tips, foto’s en natuurlijk Noahs bladzijde gelezen! Er borrelen bij mij dan gelijk ideetjes op om oa. met de Tips uit het boek aan de slag te gaan.(toepasbaar voor SOVA lessen) Leerkracht groep 6 in Zegveld.


‘Vandaag viel het boek ‘Kind van 9′ op de deurmat! Meteen samen met een coachcliëntje doorgebladerd. Mooie layout en heldere informatie.’ Kindercoach


Gister in mijn brievenbus zat een prachtig boek geschreven door Bauke Borsboom. ‘Ik ben 9’, door de experts gevuld met ontroerende en herkenbare verhalen van 9-jarigen. Voor ouders een toelichting op deze bijzondere levensfase, waarin het kind een ander ‘ik’-besef krijgt. Een waardevol geheel met prachtige foto’s!


YES! Het boek ‘Ik ben 9’ viel eindelijk bij mij thuis op de deurmat en wat is ie leuk!


Wat een mooi boek heeft Bauke Borsboom afgeleverd met ‘ik ben 9’. Vol herkenbare verhalen van kinderen die 9 jaar zijn en met praktische tips voor ouders en verzorgers. Als je een kind van (rond de) 9 hebt zal je de bijzondere fase waar je kind doorheen gaat vast herkennen. De praktische tips maken het meteen een fijn naslagwerk. Ook als je professioneel met kinderen in deze leeftijdscategorie werkt zoals ik, is het een fijn boek. In mijn praktijk laat ik het kinderen zien en doorbladeren. De herkenning is voor hen fijn, de tips zijn fijn voor hun ouders. De prachtige foto’s maken het helemaal af. Ik vind het een aanrader!


Prachtig vormgegeven boek voor en door kinderen van 9 jaar. De persoonlijke verhalen, dagboekfragmenten en tips van de kinderen zelf maakt het boek heel leesbaar en herkenbaar voor andere kinderen. Ook voor ouders zijn er veel tips beschreven hoe om te gaan met je kind dat zich in de negen-jarige fase bevindt.


‘Oh, wat is het mooi geworden! Fantastisch Bauke, nogmaals super gefeliciteerd er mee. Mag je enorm trots op zijn.’


Gister in mijn brievenbus zat een prachtig boek geschreven door Bauke Borsboom.
‘Ik ben 9’, door de experts gevuld met ontroerende en herkenbare verhalen van 9-jarigen. Voor ouders een toelichting op deze bijzondere levensfase, waarin het kind een ander ‘ik’-besef krijgt. Een waardevol geheel met prachtige foto’s!

 

Copyright © Bauke Borsboom